dijous, 13 de novembre del 2008

Els errors d'interpretació

Bon dia,

fa poc vaig tornar a veure una pel·lícula del Frank Capra, que en Espanyol es diu 'Vive como quieras'.

No us avorriré explicant-vos l'argument, que segurament ja coneixeu i si no és fàcil de trobar i val la pena, però si que us avorriré explicant-vos que vaig interpretar equivocadament la primera vegada que la vaig veure i que aquesta vegada, sense recordar què havia de passar, vaig re-interpretar, penso que ara correctament. Ja us ho diré d'aquí a uns anys.

El argument va d'una família que viu fent el que volen (literalment) que tenen una filla que s'enamora del fill d'un banquer. La noia vol que els pares del noi coneguin la seva família, per evitar sorpreses, i el noi amb tota la bona fe, porta als seus pares un dia abans de lo acordat perquè tinguin l'oportunitat de conèixer la família sense tant de formalisme, d'una manera més natural.

El problema és que la tibantor dels seus pares fa impossible qualsevol tipus d'acostament, tot es complica i la noia ho engega tot i marxa.

La meva primera interpretació va ser pensar, com clarament li passa al protagonista, l'has cagada!!! i sentir-me malament. Ara, amb molts més anys a l'esquena, vaig veure clar, que això que va passar (i que al final acaba bé) era la única manera de resoldre el conflicte entre famílies, i per tant que va fer molta sort, el problema és que quan et passa això no tens perspectiva per avaluar la situació i només et queda pensar... l'has cagat...

No us dic això perquè torneu a mirar la pel·li, això aplica a la vida en general, interpretem erròniament el que ens passa i ens donem les culpes de coses que estant totalment fora del nostre abast, i el que semblava una bona idea, es pot convertir en un infern, però no pas per culpa nostra, amb tota certesa, el camí és el correcte, només que diferent del que ens esperàvem.

A la pel·lícula, aquesta crisi serveix al protagonista per replantejar-se la vida, i prendre el control, no pas conscientment, però ho fa, i llavors tot s'arregla. Meravellós. Tan de bo hi hagués moltes més pel·lícules com aquesta...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada